Till Norrmejerier startsida
Blinier med löjrom

Blinier med löjrom

Mängd: ca 20 stycken

4,5/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 20 g jäst
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 1 1/2 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 äggula
  • 2 krm salt
  • 1 äggvita
  • 150 g riven Västerbottensost®
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 1/2 dl löjrom
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 hackad röd lök
  • dill
  • svartpeppar

Gör så här

Värm mjölken till 37º och rör ut jästen med lite mjölk i taget. Tillsätt mjöl, gräddfil, äggula och salt. Blanda väl och låt jäsa i 30 min. Vispa äggvitan till ett fast skum. Vänd ner ost och äggvita i mjölsmeten precis innan gräddning. Stek blinier i lite smör på medelhög värme. Servera med löjrom, gräddfil och hackad lök. Garnera med dill och nymalen svartpeppar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.