Till Norrmejerier startsida
Chokladmousse på klassiskt manér

Chokladmousse på klassiskt manér

Bland allt nytt och trendigt längtar man ibland efter något riktigt gammaldags och rejält. Dessutom håller mousse på att bli modernt igen, tack vare 70-talsmodet.

Mängd: 4-6 portioner

3,5/5
(118 röster)

Ingredienser

  • 125 g mörk choklad
  • 2 äggulor
  • 1 msk florsocker
  • 2 msk starkt kaffe
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 äggvitor
  • ev.100 g daim

Gör så här

Smält chokladen i en djup tallrik över en kastrull med kokande vatten. Rör ned äggulor, socker och kaffe. Vispa äggvitor och grädde var för sig till hårt skum. Vänd först ned grädden och sedan äggvitorna. Slå upp i glas eller formar och ställ kallt till servering. Toppa gärna med krossad daim.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.