Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 färdigköpta marängbottnar
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 äggula
  • 2 1/2 dl kesella
  • 3 msk o'boy
  • till dekoration, mörk blockchoklad, kakaopulver

Gör så här

Lägg en marängbotten i en form med avtagbara kanter. Vispa grädden, spara lite till garnering. Vispa kesella och äggula vitt och slätt, blanda med vispgrädde och O´boy. Smaka av och tillsätt eventuellt mer O´boy om du vill ha fyllningen sötare. Bred ut fyllningen på den första marängbotten. Täck med den andra och frys formen till servering. Smält blockchokladen och bred ut den tunt på smörpapper. Frys eller kyl papperet och skär sedan med vass kniv diagonaler ur den kalla chokladen. Tag fram formen en stund före servering. Lossa kanterna. Dekorera tårtan med vispad grädde i klickar, pudrad kakao och diagonaler av mörk choklad.

Tips:

Du som vill ha tårtan lite lyxigare kan tillsätta hackade nötter och hackad choklad i fyllningen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.