Mängd: 4 portioner
Blötlägg svampen i ett par timmar. Värm grädde, creme fraiche och viltfond och låt koka ihop något. Krossa enbären. Smaka av såsen med enbär, salt och peppar. Skala potatis, morötter och palsternackor och skär till tunna stickor. Stek dem i smör tills de fått fin färg och börjar bli mjuka. Salta och peppra. Lägg i en ugnsfast form. Sätt ugnen på 125°. Putsa köttet och gnid in det med timjan, salt och peppar. Stek köttet i smör runtom så att det får fin färg. Stek klart i ugn tills innertemperaturen är 60°. Låt vila under folie i 10 min innan det skärs upp. Häll av svampen. Fräs svamp och lök i smör. Värm potatis- och rotfruktsstickorna i ugnen och såsen på spisen. Skär upp köttet och servera med sås, potatis, svamp och rotfruktsstickor. Dekorera gärna med timjan och lingon.