Till Norrmejerier startsida
Surf & Turf - Hummer och oxfilé i ljuv förening

Surf & Turf - Hummer och oxfilé i ljuv förening

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(232 röster)

Ingredienser

  • 800 g oxfilé (eller fläskfilé)
  • Norrmejerier Smör
  • salt och peppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1-2 msk hummerfond
  • ev soja
  • 2 tinade humrar

tillbehör:

  • klyftpotatis, strimlade sockerärtor, sallad

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Bryn oxfilén runt om i stekpanna. Krydda rejält med salt och peppar. Stek köttet i ugnen i 15 minuter. Slå sedan in köttet i folie tills det är dags att äta. Sila av köttsaften och spara den till såsen. Vispa ut mjölet i köttbuljongen och koka upp detta tillsammans med grädde, hummerfond och köttsaft. Krydda såsen med salt, peppar och eventuellt ett par droppar soja. Klyv hummern och fräs halvorna i smör i stekpanna. Cirka 1 minut på varje sida, hummern ska bara bli varm. Skär upp köttet i fina skivor, servera tillsammans med den varma hummern, sås, klyftpotatis, sallad och grönsaker.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.