Till Norrmejerier startsida
Surf & Turf - Hummer och oxfilé i ljuv förening

Surf & Turf - Hummer och oxfilé i ljuv förening

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(94 röster)

Ingredienser

  • 800 g oxfilé (eller fläskfilé)
  • Norrmejerier Smör
  • salt och peppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1-2 msk hummerfond
  • ev soja
  • 2 tinade humrar

tillbehör:

  • klyftpotatis, strimlade sockerärtor, sallad

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Bryn oxfilén runt om i stekpanna. Krydda rejält med salt och peppar. Stek köttet i ugnen i 15 minuter. Slå sedan in köttet i folie tills det är dags att äta. Sila av köttsaften och spara den till såsen. Vispa ut mjölet i köttbuljongen och koka upp detta tillsammans med grädde, hummerfond och köttsaft. Krydda såsen med salt, peppar och eventuellt ett par droppar soja. Klyv hummern och fräs halvorna i smör i stekpanna. Cirka 1 minut på varje sida, hummern ska bara bli varm. Skär upp köttet i fina skivor, servera tillsammans med den varma hummern, sås, klyftpotatis, sallad och grönsaker.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott