Till Norrmejerier startsida
Surf & Turf - Hummer och oxfilé i ljuv förening

Surf & Turf - Hummer och oxfilé i ljuv förening

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(144 röster)

Ingredienser

  • 800 g oxfilé (eller fläskfilé)
  • Norrmejerier Smör
  • salt och peppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1-2 msk hummerfond
  • ev soja
  • 2 tinade humrar

tillbehör:

  • klyftpotatis, strimlade sockerärtor, sallad

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Bryn oxfilén runt om i stekpanna. Krydda rejält med salt och peppar. Stek köttet i ugnen i 15 minuter. Slå sedan in köttet i folie tills det är dags att äta. Sila av köttsaften och spara den till såsen. Vispa ut mjölet i köttbuljongen och koka upp detta tillsammans med grädde, hummerfond och köttsaft. Krydda såsen med salt, peppar och eventuellt ett par droppar soja. Klyv hummern och fräs halvorna i smör i stekpanna. Cirka 1 minut på varje sida, hummern ska bara bli varm. Skär upp köttet i fina skivor, servera tillsammans med den varma hummern, sås, klyftpotatis, sallad och grönsaker.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer