Till Norrmejerier startsida
Fina fisken

Fina fisken

Det är lätt att laga fisk med goda hjälpmedel. En skvätt grädde och lite fiskfond gör underverk.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 4 filéer av rödtunga
  • eller 8 spättafiléer
  • 2 dl fiskbuljong
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1-2 msk fiskfond
  • salt, vitpeppar
  • dill

Gör så här

Vik ihop fiskfiléerna och sjud dem 3-4 minuter i buljongen. Koka under tiden ihop grädde och fiskfond och smaka av med salt och peppar. Slå såsen över fisken och ge det hela ett uppkok. Dekorera med dillkvist och servera med pressad potatis.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.