Till Norrmejerier startsida
Limemarinerad lax med löjromsmousse

Limemarinerad lax med löjromsmousse

Mängd: 4 portioner

4/5
(24 röster)

Ingredienser

  • 400 g laxfilé i tunna skivor
  • 2 limefrukter
  • 1 dl solrosolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar, grovmalen
  • 2 vårlökar, tunt skivade

löjromsmousse:

  • 50 g löjrom
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 dl färsk gräslök, finhackad
  • salt och vitpeppar

Gör så här

Pressa lime och blanda saften med olja, salt, peppar och vårlök. Lägg i laxskivorna och låt dem ligga och dra i minst 30 minuter. Blanda crème fraiche med löjrom och gräslök. Smaka av med salt, peppar och lite limesaft. Ta upp laxen ur marinaden och låt den rinna av. Servera laxen med löjromsmousse, garnera gärna med sallad och limeklyftor.

Tips:

Tänk på att laxen ska ha varit fryst i minst 2 dygn.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott