Till Norrmejerier startsida
Rödbetsgravad strömming

Rödbetsgravad strömming

Mängd: 4-6 portioner

5/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfiléer

Lag:

  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättikssprit, 12%
  • 1 msk salt

Sås:

  • 4 medelstora inlagda rödbetor
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 3 msk hackad kapris
  • 1 liten finhackad rödlök
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Skölj strömmingsfiléerna. Blanda ingredienserna till lagen. Lägg i filéerna. Låt dem ligga i ättikslagen tills köttet är vitt, ca 6 timmar. Ta upp strömmingen och låt den rinna av. Dra sedan av skinnet. Mixa rödbetorna till puré. Vispa Crème Fraichen lite lätt. Blanda i rödbetor, kapris och lök. Smaksätt med salt och peppar. Varva strömmingsfiléerna och såsen i en skål. Låt stå kallt ca 8 tim. Garnera med lite kapris vid serveringen.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott