Till Norrmejerier startsida
Rödbetsgravad strömming

Rödbetsgravad strömming

Mängd: 4-6 portioner

5/5
(7 röster)

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfiléer

Lag:

  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättikssprit, 12%
  • 1 msk salt

Sås:

  • 4 medelstora inlagda rödbetor
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 3 msk hackad kapris
  • 1 liten finhackad rödlök
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Skölj strömmingsfiléerna. Blanda ingredienserna till lagen. Lägg i filéerna. Låt dem ligga i ättikslagen tills köttet är vitt, ca 6 timmar. Ta upp strömmingen och låt den rinna av. Dra sedan av skinnet. Mixa rödbetorna till puré. Vispa Crème Fraichen lite lätt. Blanda i rödbetor, kapris och lök. Smaksätt med salt och peppar. Varva strömmingsfiléerna och såsen i en skål. Låt stå kallt ca 8 tim. Garnera med lite kapris vid serveringen.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer