Till Norrmejerier startsida
Krämig soppa på selleri, räkor och lax

Krämig soppa på selleri, räkor och lax

Soppan kan kokas dagen före och stå kallt tills det är dags att värma och servera.

Mängd: 4 portioner

4/5
(16 röster)

Ingredienser

  • 250 g rotselleri
  • 3–4 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 liter hönsbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 200 g skalade räkor
  • (cirka 1/2 kg oskalade)
  • 200 g rökt lax i skivor

Gör så här

Skala selleri, potatis, lök och vitlök. Skär alltsammans i mindre bitar. Fräs det i smör utan att det tar färg i en rejäl kastrull. Häll på buljongen och koka alltsammans mjukt och mosigt ca 15 minuter. Vispa soppan slät med elvisp eller mixer och tillsätt grädden. Värm soppan och smaka av med salt och peppar.
Servera soppan rykande het med skalade räkor och strimlad lax.