Mängd: ca 6 portioner
Pajdeg:
Fyllning:
Ttill pensling:
Hacka samman vetemjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila kallt ca 30 min. Smörj en form, ca 24 cm.
–Fräs purjolöken mjuk i smör. Tillsätt svamp, vitlök, paprikapulver och dragon. Fräs tills all vätska från svampen dunstat. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjöl och rör om. Späd med grädde, vin, vatten och fiskfond. Låt koka 5-10 min, tills såsen tjocknar. Blanda försiktigt ner fisk, krabbkött och svamp i såsen. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen i formen. Sätt ugnen på 200º. Kavla ut degen till ett lock så att det passar formen. Lägg deglocket över. Krusa kanten. Skär några hål för ångan. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
–Servera med en sallad.