Mängd: 6-8 bitar
pajdeg:
fyllning:
ceviche:
Mixa snabbt mjöl och smör smuligt. Tillsätt vattnet och mixa tills degen bildar en boll. Tryck ut degen i en pajform och nagga den. Låt pajen vila i kylen minst 30 min. Sätt
ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i 10 min. Vispa ihop
ägg, mjölk, salt och peppar. Riv osten på den finaste sidan
av rivjärnet och fördela i pajskalet. Slå över äggmjölken och
grädda i ca 20 min. Rör crème fraichen med 1 msk vatten
och bred ut över den gräddade pajen. Stäng av ugnsvärmen.
Ställ in pajen i ugnen igen 10 min. Ta ut och tina laxen och
lägg ett tunt lager på ett fat. Blanda lime, chili, körvel och
olja och slå över laxen. Låt marinera i 1-2 timmar under
plastfolie. Lägg laxen på den avsvalnade pajen. Garnera med
löjrom.