Till Norrmejerier startsida
Ostpaj med ansjovis

Ostpaj med ansjovis

Till kräftskivan är det perfekt att komplettera med något "matigt".

Mängd: 8 - 10 portioner

3,5/5
(3 röster)

Annons

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk vatten

Fyllning:

  • 3-4 lökar, schalottenlök eller färsk lök
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 150 g lagrad ost, riven
  • 4 ägg
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 1 krm svartpeppar o ev salt
  • GARNERING
  • 8-10 ansjovisfiléer
  • ev skuren gräslök

Gör så här

Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt minst 30 min. Sätt ugnen på 225º. Nagga pajbotten. Grädda ca 10 min.
Sänk värmen till 200º. Finhacka löken. Fräs den mjuk i smör. Fördela lök och ost i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, peppar och ev lite salt. Häll det över löken och osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Lägg ansjovisfiléer på den varma pajen före servering. Strö ev över gräslök.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.