Till Norrmejerier startsida
Fiskpinnar med curry- och äppelcrème fraiche

Fiskpinnar med curry- och äppelcrème fraiche

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 dl Mjölk
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2 msk hackad dill
  • 1 rödlök
  • 2 äpplen
  • 1 tsk curry
  • 1 paket fiskpinnar, ca 16 st
  • 250g fryst spenat
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt och malen vitpeppar

Gör så här

Skala, koka och pressa potatisen. Värm mjölken. Blanda i mjölk och smör till ett fluffigt mos. Blanda i dillen strax innan servering. Salta och peppra. Skala och finhacka rödlöken. Skär äpplena i tärningar. Blanda crème fraiche med äpplena och rödlöken. Krydda med curry, salt och peppar. Stek fiskpinnarna gyllene i smör i en stekpanna. Värm spenaten. Servera fiskpinnarna med curry- och äppelcrème fraiche, potatismos med dill och spenat.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.