Till Norrmejerier startsida
Panerade spättfiléer

Panerade spättfiléer

Vem säger att man inte kan servera en knaprig bit fisk och läckra potatisklyftor i en skål eller korg? Häll upp såsen i portionsglas, doppa spättorna och potatisen i såsen och ät med fingrarna som engelsmännen gör.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 8–10 spättafiléer
  • 4–6 stora potatisar
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • Norrmejerier Smör
  • rapsolja
  • 1/2–1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

till såsen:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk bostongurka
  • 1dl finhackat äpple

till servering: 2 paprikor

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Rör samman såsen och ställ kallt. Borsta och skär potatisen i klyftor. Lägg i en långpanna och stek i lika delar smör och olja i cirka 30 minuter.
Blanda salt och vitpeppar i mjölet. Doppa fisken i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Stek fisken i lika
delar smör och olja. Låt filéerna rinna av på hushållspapper.
Servera med krispiga stavar av grönsaker.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.