Till Norrmejerier startsida
Hemlagade fiskpinnar med potatis och currysås

Hemlagade fiskpinnar med potatis och currysås

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(39 röster)

Ingredienser

  • 500 g torskfilé, gärna ekologisk, fryst och halvtinad
  • 2 dl vetemjöl
  • salt och vitpeppar
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk Norrmejerier Smör

sås:

  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 1 msk saft av citron
  • salt och nymald peppar

Gör så här

Skär fisken i drygt 1 cm tjocka skivor. Vänd skivorna i vetemjöl blandat med lite salt och vitpeppar, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Lägg fisken på smörpapper och låt paneringen torka en stund.
Värm stekpannan och lägg i smör. Stek fiskpinnarna på medelvärme, ca 3 minuter per sida, så att de får fin färg och är genomstekta.
Blanda crème fraiche och majonnäs. Smaka av med curry, citron, salt och peppar. Servera fiskpinnarna med currysås och potatis.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.