Till Norrmejerier startsida
Panerad fisk med kapris och rödbetsströssel

Panerad fisk med kapris och rödbetsströssel

Mängd: 4 portioner

4/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 4 rödbetor
  • 1 kg potatis
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 2 dl ströbröd
  • 4 filéer fisk t ex gös eller torsk
  • 4 msk kapris
  • 2 dl Gräddfil
  • Norrmejerier Smör

Gör så här

Koka rödbetorna tills de är mjuka. Skala och skär dem i tärningar. Skrubba och koka potatisen. Vispa upp ägget med vatten. Blanda ströbröd med salt och vitpeppar. Doppa fiskfiléerna först i det uppvispade ägget och sedan i ströbrödet. Stek fisken på båda sidor i smör i en stekpanna. Stek kaprisen och rödbetorna i lite smör. Lägg upp fisken och toppa med rödbets- och kaprisblandningen. Servera med nykokt potatis, gräddfil och sallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.