Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 200 g Norrmejerier Smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Glasyr:

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 100 g blockchoklad
  • 100 g Norrmejerier Smör

Gör så här

Smält smör i en kastrull. Rör ner socker och ägg. Rör ner resten. Bred ut på bakpapper i långpanna. Grädda i 175° 15-20 min. Vänd kakan och ta bort bakpapperet.
Glasyr: Koka allt utom smör i en kastrull 15-20 min tills det tjocknar. Blanda i smör. Bred såsen över den kalla kakan. Låt svalna. Skär i rutor.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.