Till Norrmejerier startsida
Halloweentårta

Halloweentårta

Bjud på en rolig pumpatårta till halloween!

Mängd: 10-12 bitar

3/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 1 sockerkaka eller färdig tårtbotten
  • 2 dl marsankräm
  • 2 dl hallonsylt
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 300 g mandelmassa
  • röd, gul & grön
  • karamellfärg

Gör så här

Dela sockerkakan i tre delar. Bred ut marsankräm och ett lager vispad grädde på det första lagret och sylt på det andra. Lägg på resten av grädden på det tredje. Var sparsam på tårtans kanter och låt gärna tårtan bli ”kupig” med en kulle på mitten. Färga mandelmassan orange med hjälp av röd och gul karamellfärg (spar en bit som färgas grön). Kavla ut den mellan två smörpapper till en rund kaka. Tag bort ena smörpapperet. Lägg med hjälp av det andra papperet mandelmassan över kakan och kanterna. Tryck till runt kanterna och putsa av med hjälp av en kniv. Gör små ränder i marsipanen och forma tårtan lite så att den får formen av en pumpa. Garnera med en kvist av grön mandelmassa.

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer