tisdag
Mängd: 4 portioner
dekoration: färsk timjan
Blanda ströbröd och mjölk och låt stå och svälla 5-10 minuter. Blanda ner ägg, färs, vitlök, citronskal, persilja, salt och peppar, blanda till en smidig smet. Forma till köttbullar och stek gyllene i smör i en stekpanna.
Rör samman ingredienser till Norrmejerier crème fraiche Franska Örter - se separat recept
Skiva zucchinin tunt med en osthyvel eller en vass kniv och skär den i strimlor. Pressa över lite citronsaft samt salta och peppra. Skär tomaterna i halvor och kärna ur dem. Skär dem i smala klyftor.
Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av i durkslag.
Värm crème fraichen försiktigt och blanda med den varma spaghettin, zucchinistrimlorna och tomatklyftorna. Servera köttbullarna med spaghettin. Dekorera med färsk timjan.