Till Norrmejerier startsida
Italienska köttbullar

Italienska köttbullar

tisdag

Mängd: 4 portioner

4/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 4 msk ströbröd
  • 1 ½ dl Norrmejerier Mjölk
  • 1 ägg
  • 400 g blandfärs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • finrivet skal av ½ tvättad ekologisk citron
  • ½ dl finhackad persilja
  • 1 ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar
  • Norrmejerier Smör till stekning
  • 1 zucchini
  • citronsaft från ½ citron
  • salt och peppar
  • 2 stora tomater
  • 500 g spaghetti
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche Franska Örter

dekoration: färsk timjan

Gör så här

Blanda ströbröd och mjölk och låt stå och svälla 5-10 minuter. Blanda ner ägg, färs, vitlök, citronskal, persilja, salt och peppar, blanda till en smidig smet. Forma till köttbullar och stek gyllene i smör i en stekpanna.

Rör samman ingredienser till Norrmejerier crème fraiche Franska Örter - se separat recept

Skiva zucchinin tunt med en osthyvel eller en vass kniv och skär den i strimlor. Pressa över lite citronsaft samt salta och peppra. Skär tomaterna i halvor och kärna ur dem. Skär dem i smala klyftor.
Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av i durkslag.
Värm crème fraichen försiktigt och blanda med den varma spaghettin, zucchinistrimlorna och tomatklyftorna. Servera köttbullarna med spaghettin. Dekorera med färsk timjan.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.