Till Norrmejerier startsida
Vaniljglass

Vaniljglass

Vaniljglass är en bra grund till många goda smaker. I detta recept värms glassmeten först för att den skall bli extra krämig och få en bra konsistens.

Mängd: 4 portioner

4/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 2½ dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2½ dl Norrmejerier Mjölk
  • 6 äggulor
  • 1 dl strösocker

Gör så här

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Värm grädde, mjölk och vaniljstång och vaniljfrön. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Häll i äggvispet i den heta gräddmjölken och sjud försiktigt under vispning tills den tjocknat. Häll i en kall bunke och ställ svalt tills smeten har kallnat helt, gärna i kyl över natten. Ta upp vaniljstången.
Häll i glassmaskin och kör ca 30 minuter, tills glassen är frusen och krämig, eller se tips på hur du gör utan glassmaskin.
Häll i en bunke och frys 3-4 timmar innan servering för bästa konsistens.

Tips:

Hemgjord glass bör ätas relativt omgående, gärna inom någon dag.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.