Gör så här för att förvandla kladdkakan till en tjusig dessert i glas! Snabbt, enkelt och lyxigt. Kan knappast bli bättre.
Mängd: 8 portioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och pudra den med kakao. Smält smöret i en stor kastrull. Ställ åt sidan och tillsätt socker, kakao och vaniljpulver och blanda väl. Blanda i ett ägg i taget. Rör till sist i mjölet och saltet tills du får en slät smet. Fördela smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Den ska vara lite lös i mitten. Se till att kladdkakan är kall innan du bryter den i grova bitar och varvar med vispad grädde, minimaränger och färska bär i 8 vida glas. Toppa med grovhackade pistagemandlar.
Variera denna efterrätt i oändlighet genom att varva kladdkakan med olika typer av bär och nötter.