Till Norrmejerier startsida
Knäckebröd med aprikoser

Knäckebröd med aprikoser

Servera gärna ditt hembakade tunnbröd tillsamman med Västerbottensost samt en god chutney.

4,5/5
(3 röster)

Ingredienser

dag 1:

  • 100 g aprikoser
  • 80 g klippt råg
  • 40 g vetekross
  • 2 dl vatten

dag 2:

  • 400 g vetemjöl
  • 120 g rågsikt
  • 100 g solrosfrön
  • 100 g sirap
  • 100 g russin
  • 20 g salt
  • 20 g jäst
  • 2 dl vatten
  • rågmjöl till
  • utkavling

Gör så här

Dag 1:
Blötlägg aprikoserna i rikligt med vatten. Koka upp 2 dl vatten och häll över den klippta rågen och vetekrosset.Låt det stå till dagen efter.
Dag 2: Väg upp alla ingredienser och blanda i en degbunke tillsammans med ingredienserna från dag 1, arbeta ihop till en deg. Degen blir något kladdig. Låt degen ligga och vila i ca 30-40 min. Dela upp i mindre bitar och kavla ut den väldigt tunt i grovt rågmjöl. Nagga brödet väl och lägg upp det på plåtar. Baka av i 180-190° i ca 10 min. Lägg knäckebrödet på ett galler, och låt det svalna.