Till Norrmejerier startsida
Knäckebröd med aprikoser

Knäckebröd med aprikoser

Servera gärna ditt hembakade tunnbröd tillsamman med Västerbottensost samt en god chutney.

4,5/5
(3 röster)

Ingredienser

dag 1:

  • 100 g aprikoser
  • 80 g klippt råg
  • 40 g vetekross
  • 2 dl vatten

dag 2:

  • 400 g vetemjöl
  • 120 g rågsikt
  • 100 g solrosfrön
  • 100 g sirap
  • 100 g russin
  • 20 g salt
  • 20 g jäst
  • 2 dl vatten
  • rågmjöl till
  • utkavling

Gör så här

Dag 1:
Blötlägg aprikoserna i rikligt med vatten. Koka upp 2 dl vatten och häll över den klippta rågen och vetekrosset.Låt det stå till dagen efter.
Dag 2: Väg upp alla ingredienser och blanda i en degbunke tillsammans med ingredienserna från dag 1, arbeta ihop till en deg. Degen blir något kladdig. Låt degen ligga och vila i ca 30-40 min. Dela upp i mindre bitar och kavla ut den väldigt tunt i grovt rågmjöl. Nagga brödet väl och lägg upp det på plåtar. Baka av i 180-190° i ca 10 min. Lägg knäckebrödet på ett galler, och låt det svalna.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.