Till Norrmejerier startsida
Kycklingfilé med grön sparriskräm

Kycklingfilé med grön sparriskräm

En kall krämig sås till kyckling är läckert.

Mängd: 4 portioner

4/5
(21 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 200 g grön sparris, på burk eller fryst
  • 2 dl Mini fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk kapris

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Krydda kycklingen med salt och peppar runt om. Bryn i smör och stek sedan färdigt filéerna i ugnen, ca 20 minuter. Tina den frysta sparrisen eller låt burksparrisen rinna av. Ta undan några till dekoration. Mixa sparrisen med mini fraiche, vitlök och kapris. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen kall tillsammans med kycklingfilén skuren i tunna skivor. Dekorera med extra sparris. Kokt potatis och en sallad är gott att servera till.