Till Norrmejerier startsida
Lammfärsbiffar med getostkräm i pitabröd

Lammfärsbiffar med getostkräm i pitabröd

Chèvre och yoghurt är usökt till lamm. Osten och den aningen syrliga yoghurten ger en fin kontrast till lammets speciella karaktär.

Mängd: 4 portioner

4/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 400 g lamm- eller älgfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1/2 squash
  • ev 1 pressad vitlöksklyfta
  • 10 cocktailtomater
  • 4 pitabröd
  • några salladsblad

Getostkräm:

  • 1 1/2 dl Mild Lätt Yoghurt Naturell
  • 50 g getost t ex chèvre
  • salt och peppar

Gör så här

Börja med getostkrämen. Blanda lättyoghurt och getost med en gaffel. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt en stund. Blanda färs, ägg, rosmarin, salt och peppar väl. Forma 4 biffar med vattensköljda händer. Stek i smör ca 4 minuter på varje sida. Skär squashen i mindre bitar och fräs i smör med pressad vitlök i några minuter. Vänd ner halverade tomater och låt dem bli varma. Värm pitabröden och fyll med sallad, grönsaker, getaostkräm och biff.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.