Till Norrmejerier startsida
Laxpasta med dill

Laxpasta med dill

Rökt lax och crème fraiche är en höjdare till pasta!

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(30 röster)

Ingredienser

  • 4 portioner bandspagetti
  • 200 g rökt lax i skivor
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 rödlök, strimlad
  • dill
  • salt och peppa

Gör så här

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Strimla laxen och blanda hälften av den med crème fraiche i en kastrull. Hetta upp varsamt. Vänd ihop den avrunna pastan med laxsås och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på tallrik och toppa med resten av den strimlade laxen, lök och dill. Avsluta med lite extra nymald svartpeppar.

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer