Till Norrmejerier startsida
Lemoncurdglass med hallon

Lemoncurdglass med hallon

Mängd: 4 portioner

4/5
(14 röster)

Ingredienser

lemoncurd:

  • finrivet skal och saft av 1
  • ekologisk tvättad citron
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • (eller använd ca 250 g färdig
  • lemoncurd)
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • ½ liter hallon

till dekoration:

  • hallon och citronmeliss

Gör så här

Blanda citronsaft, citronskal, ägg och strösocker i en kastrull. Låt sjuda sakta och rör till en tjock kräm. Den får inte koka. Blanda ner smöret och rör till en jämn smet.Låt svalna.
Vispa grädden lätt. Blanda
lemoncurd och crème fraiche, vänd ner i grädden. Ställ hela bunken i frysen och rör om då och då med en gaffel. Det tar ca 3 timmar innan den blir lagom i konsistensen. Blanda i hallonen på slutet av infrysningen.
Servera lemoncurdglassen i kulor mellan citronkakor. Dekorera med hallon och citronmeliss.

TIPS! Lemoncurd är supergott på kex och skorpor istället för marmelad. Gör gärna dubbel sats och spara resten. Den håller sig ca 1 vecka i kylskåp.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.