Till Norrmejerier startsida
Leos strömmingslåda

Leos strömmingslåda

Semestertider. Allt är planerat in i minska detalj, utom möjligtvis vad vi ska äta. Under denna sköna sommarmånad vill vi gärna tillbringa tiden med annat än att stå i köket. Men alla läckerheter kräver inte att man lägger ner en massa möda. En lättlagad sommarlunch är exempelvis Leos Strömmingslåda.

Mängd: 4-6 portioner

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 8 tjocka skivor Västerbottensost
  • 600 g strömmingsfilé
  • 4 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1/4 purjolök, strimplad
  • 1 knippe färsk dill, hackad
  • 12 kokta potatisar, i cm skivor
  • 4 tomater, skivade
  • 1 påse färsk bladspenat
  • salt och vitpeppar
  • Norrmejerier Smör till formen

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnsfast form. Krydda strömmingen med salt och peppar. Blanda crème fraiche, purjolök och dill, smaka av med salt och peppar. Lägg ett lager potatis i botten på formen, varva sedan strömming, crème fraicheröran, ost, tomat, spenat och potatis. Översta lagret ska bestå av tomat täckt med ost. Grädda i cirka 20 minutser, tills osten får vacker, gyllene färg och fisken är klar.