Till Norrmejerier startsida
Lingonfyllda kuvertbröd

Lingonfyllda kuvertbröd

Mängd: 20 stycken

5/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 5 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 25 g jäst
  • 14 dl vetemjöl special
  • 2 tsk salt
  • 5 msk lingon eller lingonsylt

Gör så här

Värm mjölken till 37°. Smula jästen i en bunke och tillsätt den ljumma mjölken. Tillsätt mjöl och salt. Knåda i 10 min. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 min. Sätt ugnen på 180°. Dela upp degen i 20 bollar och gör ett hål med tummen i varje. Lägg en klick lingon i hålet. Nyp ihop så att inga lingon kan trilla ut. Placera varje bröd i en mellanstor muffinsform med ”sömmen” nedåt. Låt jäsa i 20 min. Grädda i ca 20 min eller tills de har fått fin färg.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.