Till Norrmejerier startsida
Lingonfyllda kuvertbröd

Lingonfyllda kuvertbröd

Mängd: 20 stycken

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 5 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 25 g jäst
  • 14 dl vetemjöl special
  • 2 tsk salt
  • 5 msk lingon eller lingonsylt

Gör så här

Värm mjölken till 37°. Smula jästen i en bunke och tillsätt den ljumma mjölken. Tillsätt mjöl och salt. Knåda i 10 min. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 min. Sätt ugnen på 180°. Dela upp degen i 20 bollar och gör ett hål med tummen i varje. Lägg en klick lingon i hålet. Nyp ihop så att inga lingon kan trilla ut. Placera varje bröd i en mellanstor muffinsform med ”sömmen” nedåt. Låt jäsa i 20 min. Grädda i ca 20 min eller tills de har fått fin färg.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer