Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 stora purjolökar
  • 2 gula lökar
  • 1,5-2 liter buljong
  • 400 g mjukost
  • 1 påse riven Västerbottensost
  • 2,5 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2,5 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • Tillbehör
  • rökt skinka
  • gurka
  • ev persilja

Gör så här

Hacka lök och purjolök. Smält lite smör i en stor kastrull och fräs lök och purjolök. Häll i buljongen och låt koka i 20 minuter. Rör ner ost och grädde och låt bli ordentligt varmt. Servera med tärnad skinka och gurka, hackad persilja samt gärna ett gott nybakt bröd.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.