Till Norrmejerier startsida
Mandelsnäckor med lingongrädde

Mandelsnäckor med lingongrädde

Mängd: 26 stycken

4/5
(30 röster)

Ingredienser

  • 1 dl sötmandel
  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl rårörda lingon

Gör så här

Mal mandeln. Vispa smör, socker och ägg pösigt. Blanda i den malda mandeln och rör ner mjölet. Låt vila i kylen minst 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla kakformar och klä varje form med deg. Grädda i ugn ca 12 min. Låt svalna något och stjälp upp formarna försiktigt. Vispa grädden tillsammans med lingon och lägg en klick lingongrädde i varje mandelsnäcka. Dekorera gärna med några frysta lingon.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.