Till Norrmejerier startsida
Mandelmusslor

Mandelmusslor

Fyll musslorna med syrligt och sött, ett fräscht alternativ till sylten och grädden.

Mängd: ca 30 stycken

3,5/5
(29 röster)

Ingredienser

  • 100 g mandel, skållad och skalad
  • 3-4 bittermandlar
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g Norrmejerier Smör
  • 1 ägg

fyllning:

  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 2 dl lemoncurd (finns i marmeladhyllan)
  • ev passionsfrukt och physalis

Gör så här

Mal mandeln eller kör den till mjöl i matberedaren. Låt gärna mandelmjölet torka på hushållspapper ett par timmar före bakning. Mixa i matberedare med vetemjöl, socker, mjukt smör och ägg. Slå in degen i plastfilm och lägg den kallt i 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Skär degen i skivor och tumma ut i smörda metallformar.Frys gärna formarna en stund före gräddning, så håller de formen bättre. Grädda i 6-8 minuter. Förvara torrt fram till servering. Fyll sedan formarna med en klick lemon curd och en klick crème fraiche. Dekorera gärna med passionsfrukt och physalis.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.