Till Norrmejerier startsida
Mandelmusslor

Mandelmusslor

Fyll musslorna med syrligt och sött, ett fräscht alternativ till sylten och grädden.

Mängd: ca 30 stycken

3,5/5
(29 röster)

Ingredienser

  • 100 g mandel, skållad och skalad
  • 3-4 bittermandlar
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g Norrmejerier Smör
  • 1 ägg

fyllning:

  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 2 dl lemoncurd (finns i marmeladhyllan)
  • ev passionsfrukt och physalis

Gör så här

Mal mandeln eller kör den till mjöl i matberedaren. Låt gärna mandelmjölet torka på hushållspapper ett par timmar före bakning. Mixa i matberedare med vetemjöl, socker, mjukt smör och ägg. Slå in degen i plastfilm och lägg den kallt i 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Skär degen i skivor och tumma ut i smörda metallformar.Frys gärna formarna en stund före gräddning, så håller de formen bättre. Grädda i 6-8 minuter. Förvara torrt fram till servering. Fyll sedan formarna med en klick lemon curd och en klick crème fraiche. Dekorera gärna med passionsfrukt och physalis.