Till Norrmejerier startsida
Mandelmusslor

Mandelmusslor

Fyll musslorna med syrligt och sött, ett fräscht alternativ till sylten och grädden.

Mängd: ca 30 stycken

3,5/5
(29 röster)

Ingredienser

  • 100 g mandel, skållad och skalad
  • 3-4 bittermandlar
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g Norrmejerier Smör
  • 1 ägg

fyllning:

  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 2 dl lemoncurd (finns i marmeladhyllan)
  • ev passionsfrukt och physalis

Gör så här

Mal mandeln eller kör den till mjöl i matberedaren. Låt gärna mandelmjölet torka på hushållspapper ett par timmar före bakning. Mixa i matberedare med vetemjöl, socker, mjukt smör och ägg. Slå in degen i plastfilm och lägg den kallt i 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Skär degen i skivor och tumma ut i smörda metallformar.Frys gärna formarna en stund före gräddning, så håller de formen bättre. Grädda i 6-8 minuter. Förvara torrt fram till servering. Fyll sedan formarna med en klick lemon curd och en klick crème fraiche. Dekorera gärna med passionsfrukt och physalis.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer