Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 50 g sötmandel
  • 2 bittermandlar
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 100 g Norrmejerier Smör, kallt
  • 1 äggula

fyllning:

  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl hjortronmylta

till dekoration:

  • hjortron och citronmeliss

Gör så här

Sätt ugnen på 100°. Mal mandeln i mandelkvarn. Lägg mandeln på en plåt och låt torka i ugnen ca 30 minuter. Blanda mandel, vetemjöl och strösocker i en matberedare. Tillsätt smöret i kuber och blanda tills det är finfördelat. Tillsätt äggula och kör till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Tryck ut degen med mjöl-ade fingrar i små lätt smorda formar. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter eller tills kakorna fått fin färg. Stjälp ur formarna medan de fortfarande är varma. Vispa grädden lätt och lägg i en spritspåse. Fyll formarna med lite hjortronmylta och spritsad grädde. Dekorera med hjortron och ev citronmeliss.

Tips:

Tips! När du torkar den malda mandeln i ugnen blir kakorna sprödare.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer