Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 50 g sötmandel
  • 2 bittermandlar
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 100 g Norrmejerier Smör, kallt
  • 1 äggula

fyllning:

  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl hjortronmylta

till dekoration:

  • hjortron och citronmeliss

Gör så här

Sätt ugnen på 100°. Mal mandeln i mandelkvarn. Lägg mandeln på en plåt och låt torka i ugnen ca 30 minuter.
Blanda mandel, vetemjöl och strösocker i en matberedare.
Tillsätt smöret i kuber och blanda tills det är finfördelat. Tillsätt äggula och kör till en deg.
Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Tryck ut degen med mjöl-ade fingrar i små lätt smorda formar. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter eller tills kakorna fått fin färg. Stjälp ur formarna medan de fortfarande är varma.
Vispa grädden lätt och lägg i en spritspåse. Fyll formarna med lite hjortronmylta och spritsad grädde.
Dekorera med hjortron och ev citronmeliss.

Tips:

Tips! När du torkar den malda mandeln i ugnen blir kakorna sprödare.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.