Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 50 g blandade julnötter
  • 1 dl strösocker
  • 175 g Norrmejerier Smör
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen nejlika
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • 2 msk hackade nötter till dekoration

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Hacka nötterna. Rör smör och socker vitt och fluffigt. Tillsätt ägg, nötter, malen nejlika och nästan hela mängden mjöl. Spara lite till utkavlingen. Kavla ut degen (ca 4 mm) på mjölat bakbord och ta ut kakor med pepparkaksformar. Lägg kakorna på bakplåtspappersklädda plåtar. Pensla med ägg och strö över nötter. Grädda i ca 6 min. Låt svalna på galler.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer