Till Norrmejerier startsida
Mexikanska potatisklyftor med köttfärsröra

Mexikanska potatisklyftor med köttfärsröra

Mängd: 4 portioner

4/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 400 g köttfärs
  • 1 burk röda kidneybönor
  • 2 dl crème fraiche Mexikansk-Chili
  • 1 tsk salt

Gör så här

Skär potatisen i klyftor. Sätt ugnen på 200°. Lägg klyftorna i en ugnsfast form och fördela klickar av smör över dem. Baka i ugn, ca 30 minuter, eller tills de blivit vackert gyllenbruna. Hacka löken, tärna paprika och fräs tillsammans med köttfärsen. Låt bönorna rinna av. Blanda köttfärs, bönor och crème fraiche. Låt alltsammans puttra på svag värme i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med lite extra lätt crème fraiche mexican-chili och eventuellt finhackat kryddgrönt, gärna koriander. Doppa potatisklyftorna i köttfärsröran.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.