Till Norrmejerier startsida
Morotssoppa med ingefära och myntayoghurt

Morotssoppa med ingefära och myntayoghurt

Orange soppa är ett billigt nöje. Smaken överraskar och arbetsinsatsen är mindre än gästerna kan gissa. Yoghurt ger frisk kontrast mot morotens lite söta smak.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk Norrmejerier Smör
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Myntayoghurt:

  • 2 dl Naturell Yoghurt
  • 1 msk färsk hackad mynta eller 1 tsk torkad
  • salt och peppar

Gör så här

Börja med myntayoghurten. Blanda yoghurt, mynta, salt och peppar. Låt gärna såsen mogna i kylen. Skala, hacka och fräs lök samt vitlök i en kastrull. Skala och skär morötterna i mindre bitar, lägg i kastrullen och häll på grönsaksbuljong. Koka tills morötterna är mjuka. Mixa soppan med mixerstav eller i en matberedare. Smaka av med ingefära, salt och peppar. Servera soppan het med en klick myntayoghurt.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.