Till Norrmejerier startsida
Ört- och vitlöksströmming i ugnen

Ört- och vitlöksströmming i ugnen

Mängd: 4 portioner

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 1 burk ansjovis à 125 g
  • 400 g strömmingsfilé, skinnfri
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2 dl crème fraiche Franska Örter
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1/2 dl ströbröd
  • 2 msk dillfrö
  • salt och peppar

Gör så här

Dela ansjovisfiléerna på längden. Blanda crème fraiche och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Vänd i strömmingen och ansjovisen och låt marinera i minst 2 timmar i kylen.
Sätt ugnen på 200°. Lägg ihop en strömmingsfilé och en ansjovisfilé, rulla ihop och placera ganska tätt i en smörd form. Häll över marinaden. Strö på dillfrö och ströbröd och grädda i ugn ca 15 min eller till dess att ytan blivit gyllenbrun. Garnera gärna med lite dill ovanpå.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.