Till Norrmejerier startsida
Pepparkaksdeg

Pepparkaksdeg

Den godaste pepparkaksdegen gör du själv. Det krävs lite tid men det är värt det.

Mängd: 1 sats

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • 200 g Norrmejerier Smör
  • 1,5 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1,5 dl mörk sirap
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk malen kanel
  • 1 msk malen ingefära
  • 0,5 msk malen kryddnejlika
  • 0,5 msk malen kardemumma
  • 1 msk bikarbonat
  • 10 dl vetemjöl

Gör så här

Lägg smör, sirap, strösocker och vispgrädde i en kastrull. Koka ihop tills sockret har smält och ta sedan bort från värmen. Blanda ihop kryddorna, häll ned i kastrullen och rör om. Blanda ihop bikarbonat och ca hälften av mjölet, tillsätt till kryddsmeten och rör om till en jämn smet och ha sedan i resten av mjölet. Arbeta samman till en lös deg. Stjälp upp degen, linda in i plastfolie och låt vila i kylskåpet över natten. Ta fram degen i rumstemperatur minst 1 timme innan utbakning. Kavla ut degen tunt och stansa ut figurer. Lägg på smord plåt eller på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen på 200° C i ca 5 minuter eller tills de fått fin färg.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.