Till Norrmejerier startsida
”Jansson” på rotsaker och soltorkade tomater

”Jansson” på rotsaker och soltorkade tomater

Ännu en grön rätt som du inte bör missa bara för att du gillar kött också.

Mängd: 4 portioner

4/5
(35 röster)

Ingredienser

  • 2 stora morötter
  • en bit rotselleri
  • 2 palsternackor
  • en bit kålrot
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5-6 bitar soltorkade tomater
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • salt och peppar
  • ströbröd

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skär alla rotfrukter i ”janssonstavar” eller grovriv dem. Strimla löken och pressa vitlöken. Blanda med rotfrukter och strimlad tomat. Krydda med salt och peppar. Fyll en smörd ugnsfast form eller fyra portionsformar. Slå på grädden. Toppa med lite ströbröd. Grädda i ca 30-45 minuter. Täck med folie om det ser ut att bränna.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.