Till Norrmejerier startsida
Ris à la Malta i form

Ris à la Malta i form

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl rundkornigt ris
  • 8 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 1 bit kanelstång
  • 2 msk socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 blötlagda gelatinblad
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

till servering:

  • 1 paket frysta hallon, socker

Gör så här

Koka upp vatten, smör och salt. Lägg i risgrynen och låt dem koka tills vattnet kokat in. Späd med mjölken, lägg i kanelstången och koka på svag värme tills grynen är mjuka, cirka 20 minuter. Rör noga och passa så det inte bränns vid. Rör ned socker, vaniljsocker och de blötlagda gelatinbladen i den varma gröten. Vispa grädden och vänd ihop gröt och grädde när gröten svalnat. Slå upp gröten i vattensköljda formar. Ställ det hela kallt till servering. Värm hallonen och sockra efter smak. Lägg en sked hallon ovanpå varje uppstjälpt rispudding.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott