Den här rätten är en favorit hemma i mitt kök. Idén föddes när vi skulle ersätta Janssons frestelse en påsk. Jag ville behålla svenskheten, sältan från ansjovisen och krämigheten. Den har stannat kvar på favoritlistan vad det gäller god nattamat, men passar också alldeles utmärkt som en liten förrätt. Lova att ni testar den! Har man lite för mycket löjrom i frysen så blir den inte sämre... Hälsningar Fredrik Eriksson Långbro Värdshus
Mängd: 4 portioner
Riv potatisen och krama ur den så att den är torr. Smaksätt med salt och vitpeppar.
Forma små fina potatisplättar och stek på medeltemp i smör ca 2-3 min på ena sidan, fördela sedan Västerbottensost på plättarna och lägg ihop 2 stycken med osten i mitten. Stek vidare någon minut så att osten "limmar" ihop lite. Det går bra att hålla dem varma i ugnen om ni är många runt bordet.
Grovhacka löken och stek den gyllenbrun i smör och socker ca 2 min. Vispa crème fraichen hård och forma till ägg. Servera plättarna ljumma med crème fraiche-ägg, stekt lök och ansjovisfiléer. Garnera med dill.