Till Norrmejerier startsida
Semlor med hallongrädde

Semlor med hallongrädde

Mängd: 10 stycken

4/5
(34 röster)

Ingredienser

  • 10 släta bullar

fyllning:

  • 150 g mandelmassa
  • 1 dl fast hallonsylt

hallongrädde:

  • 1dl frysta hallon, tinade
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk florsocker

till dekoration: florsocker

Gör så här

Gör grundreceptet för släta bullar eller köp färdiga semlebullar. Skär av ett lock på bullarna, stansa ut ett hjärta med en liten pepparkaksform eller skär på fri hand. Gröp ur en del av inkråmet och blanda med riven mandelmassa och hallonsylt. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden tillsammans med florsockret och vänd försiktigt ner mixade hallon, vispa lite till. Spritsa eller lägg en klick grädde på varje bulle. Lägg tillbaka hjärt-locken och sikta över florsocker.

Tips:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.