Till Norrmejerier startsida
Semlor med hallongrädde

Semlor med hallongrädde

Mängd: 10 stycken

4/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 10 släta bullar

fyllning:

  • 150 g mandelmassa
  • 1 dl fast hallonsylt

hallongrädde:

  • 1dl frysta hallon, tinade
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk florsocker

till dekoration: florsocker

Gör så här

Gör grundreceptet för släta bullar eller köp färdiga semlebullar. Skär av ett lock på bullarna, stansa ut ett hjärta med en liten pepparkaksform eller skär på fri hand. Gröp ur en del av inkråmet och blanda med riven mandelmassa och hallonsylt. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden tillsammans med florsockret och vänd försiktigt ner mixade hallon, vispa lite till. Spritsa eller lägg en klick grädde på varje bulle. Lägg tillbaka hjärt-locken och sikta över florsocker.

Tips:

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott