Till Norrmejerier startsida
Skaldjurspaj med sparris

Skaldjurspaj med sparris

Mängd: 25 port (100 port)

4/5
(17 röster)

Ingredienser

Pajdeg:

  • vetemjöl 1 kg (4 kg)
  • salt 2 msk (3⁄4 dl)
  • Norrmejerier Smör 700 g (2,8 kg)
  • crème fraiche 2 dl (8 dl)

Till bleck:

  • Norrmejerier Smör 75 g (300 g)

Fyllning:

  • 100 g champinjoner, skivade 600 g (2,4 kg)
  • en klick Norrmejerier Smör 100 g (400 g)
  • Vitlök Solo, hackad 2 st (8 st)
  • 200 g grön sparris, fryst 1 kg (4 kg)
  • 100 g crabsticks 600 g (2,4 kg)
  • en liten burk musslor (150 g) 600 g (2,4 kg)
  • 200 g skalade räkor 1 kg (4 kg)
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde 1,8 l (7 l)
  • 3 ägg 18 st (72 st)
  • Västerbottensost®, riven 250 g (1 kg)
  • salt och vitpeppar

Gör så här

Blanda ingredienserna till pajdegen och ställ kallt ca 30 min. Kavla ut degen i smörda bleck. Värm ugnen till 225° och förgrädda pajskalet 10 min.Fräs svampen i smör. Blanda med sparris och vitlök. Hetta upp och krydda med salt och peppar. Lägg blandningen i pajskalen. Lägg på crabsticks, musslor och räkor. Vispa ihop grädde, ägg och ost. Smaksätt med salt och peppar och häll blandningen i pajskalen. Grädda i ugn 200° ca 30 min tills fyllningen stelnat.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.