Till Norrmejerier startsida
Skaldjurspaj med sparris

Skaldjurspaj med sparris

Mängd: 25 port (100 port)

4/5
(8 röster)

Ingredienser

Pajdeg:

  • vetemjöl 1 kg (4 kg)
  • salt 2 msk (3⁄4 dl)
  • Norrmejerier Smör 700 g (2,8 kg)
  • crème fraiche 2 dl (8 dl)

Till bleck:

  • Norrmejerier Smör 75 g (300 g)

Fyllning:

  • 100 g champinjoner, skivade 600 g (2,4 kg)
  • en klick Norrmejerier Smör 100 g (400 g)
  • Vitlök Solo, hackad 2 st (8 st)
  • 200 g grön sparris, fryst 1 kg (4 kg)
  • 100 g crabsticks 600 g (2,4 kg)
  • en liten burk musslor (150 g) 600 g (2,4 kg)
  • 200 g skalade räkor 1 kg (4 kg)
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde 1,8 l (7 l)
  • 3 ägg 18 st (72 st)
  • Västerbottensost®, riven 250 g (1 kg)
  • salt och vitpeppar

Gör så här

Blanda ingredienserna till pajdegen och ställ kallt ca 30 min. Kavla ut degen i smörda bleck. Värm ugnen till 225° och förgrädda pajskalet 10 min.Fräs svampen i smör. Blanda med sparris och vitlök. Hetta upp och krydda med salt och peppar. Lägg blandningen i pajskalen. Lägg på crabsticks, musslor och räkor. Vispa ihop grädde, ägg och ost. Smaksätt med salt och peppar och häll blandningen i pajskalen. Grädda i ugn 200° ca 30 min tills fyllningen stelnat.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer