Till Norrmejerier startsida
Små köttfärsbiffar serverade med gräddkokta skogschampinjoner

Små köttfärsbiffar serverade med gräddkokta skogschampinjoner

Mängd: 4 portioner

4/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 tsk enbär
  • 1 dl ströbröd
  • 3 dl Norrmejerier Matlagnings-grädde
  • 1 ägg
  • 600 g nötfärs eller viltfärs
  • 200 g skogschampinjoner
  • 2 dl Norrmejerier Lätt Crème
  • Fraiche
  • 1 Vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • Norrmejerier Smör till stekning

till servering: sockerärtor och potatis

Gör så här

Skala och finhacka löken. Fräs löken i lite smör. Stöt enbären i en mortel. Blanda lök, enbär, ströbröd, 2 dl av grädden och ägg. Låt stå och svälla en liten stund. Blanda i köttfärsen och knåda smidigt. Forma till små biffar. Dela champinjonerna och stek dem i smör till de fått fin färg och vätskan kokat bort. Tillsätt crème fraiche, vitlök, resterande grädde och fond.
Stek biffarna i smör i en stekpanna så de får fin färg på båda sidor. Skär sockerärtor i bitar och koka ca 1 minut i saltat vatten.
Servera biffarna på en bädd av sockerärtor och skeda över champinjonstuvningen. Servera gärna med kokt potatis.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.