Till Norrmejerier startsida
Små kuvertbröd med pumpafrön

Små kuvertbröd med pumpafrön

Mängd: 30 småbullar

4,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 3 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 paket jäst, 50 g
  • 1½ tsk salt
  • 5 dl dinkelmjöl fullkorn
  • ca 7-8 dl ljust siktat dinkelmjöl
  • ½ dl pumpafrön

Gör så här

Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölk och gräddfil och värm till 37°. Smula jästen i en bunke och tillsätt salt. Rör ut jästen med lite av deg-spadet. Slå på resterande degspad. Tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i bunken, med en handduk ovanpå, i ca 30 minuter.
Ta degen ur bunken och knåda till ca 30 små runda bröd. Tryck ner några pumpakärnor i varje brödbulle. Låt bröden jäsa på plåtar med bakplåtspapper i ca 20 min.
Sätt ugnen på 250°. Grädda bröden i ca 15 min eller tills de fått fin färg. Låt svalna under handduk.





En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.