Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 800 g fläskfile
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl köttbuljong
  • 200 g vitlökskorv (typ kabanoss)
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 dl Norrmejerier Smörgåsgurka
  • ca 200 g syltlök
  • 1 tsk mejram
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • ca 300 g oliver, gröna eller svarta

Gör så här

Skär fläskfilén i skivor. Bryn i omgångar i smöret. Lägg i en gryta. Rör i mjöl och buljong. Skär korven i bitar. Strimla paprikorna och grovhacka gurkan. Blanda allt utom crème fraiche och oliver i grytan och låt sjuda 10 min. Tillsätt créme fraiche och koka upp. Rör i oliverna Servera med ris och sallad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.