Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 4 portioner bulgur
  • 4 korvar gärna chorizo eller andra lite kryddstarka sorter
  • 1 gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 burk färdigkokta blandade bönor, 400 g
  • 1 burk krossade tomater
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche Vitlök

Gör så här

Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Finhacka löken. Skär korven i tunna skivor. Skär paprikan i mindre bitar. Stek lök och vitlök i smör i en stekpanna utan att det tar färg. Tillsätt korv och paprika och låt steka en liten stund. Skölj bönorna i kallt vatten. Häll på bönor och tomater, låt puttra i 5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera korvgrytan med nykokt bulgur och crème fraiche. Dekorera gärna med färsk oregano.




En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.