Till Norrmejerier startsida
Buljongkokt falukorv med ört- och pepparrotsås

Buljongkokt falukorv med ört- och pepparrotsås

Dela potatis, lök och morötter i mindre bitar så är det hela klart på 15 minuter. Den kalla gräddfilssåsen får ett härligt lyft av pepparroten.

Mängd: 4 portioner

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 msk frysta provensalska örter
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 gul lök
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 500 g falukorv
  • 1 liter hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)
  • 1 lagerblad
  • 2-3 vitpepparkorn
  • 1 dl gröna ärtor

Gör så här

Rör ihop gräddfil, örter och pepparrot. Ställ kallt. Skala och dela på lök, potatis och morötter. Lägg alltsammans i en rejäl kastrull. Häll på buljong och kryddor och låt sjuda i minst 15 minuter. Skär korven i 2 cm tjocka skivor och lägg i när 5 minuter återstår. Lägg i ärtorna på slutet. Servera med ört- och pepparrotssåsen.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott