Till Norrmejerier startsida
Triffle med hjortron och apelsin

Triffle med hjortron och apelsin

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(33 röster)

Ingredienser

  • 4 dl hjortron
  • 2 apelsiner
  • finrivet skal och saft av 1 stor apelsin
  • 2 msk socker
  • 12-16 cantucciniskorpor
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 4 kvistar citronmeliss

Gör så här

Skala apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor, ta tillvara på saften. Blanda apelsinsaft, finrivet skal, socker och hjortron och låt stå och marinera en stund. Kör skorporna snabbt i en matberedare till stora smulor. Vispa grädden lätt. Varva skorpor, frukt och grädde i dessertglas. Dekorera med citronmeliss.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott