Till Norrmejerier startsida
Tunnbrödsrulle med Västerbottensost och potatis

Tunnbrödsrulle med Västerbottensost och potatis

En stiligare variant på den traditionella tunnbrödsrullen.

Mängd: 6-8 portioner på buffé

3,5/5
(35 röster)

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 rödlök
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 dl kesella
  • 3 dl riven Västerbottensost®
  • 100 g majs
  • salt och peppar
  • 2 tunnbröd
  • 1 dl mango chutney

Gör så här

Skala och skär potatisen i tärningar och
koka den tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt potatisen svalna.

Finhacka rödlöken och blanda med potatistärningar och persilja, rör ner kesella, Västerbottensost och majs.
Smaka av med salt och peppar.

Fördela fyllningen i tunnbröden, rulla ihop dem. Vira in dem i aluminiumfolie och vrid till i ändarna som på en smällkaramell. Låt vila i kylen en timme.

Skär upp rullarna i 8 bitar och servera gärna med några persiljeblad och chutney.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.