Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 5 msk olivolja
  • 1 st finhackad gul lök
  • 2 st finhackad röd paprika
  • 1 st urkärnad och skivad gurka
  • 2 st hackade vitlöksklyftor
  • 3 st klyftade tomater
  • 4 dl tomatjuice
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 4 msk sherryvinäger
  • 3 msk strimlad färsk basilika
  • 100 g riven Västerbottensost
  • salt och peppar
  • tillagningstid 25 min

Gör så här

Fräs löken med paprikan, gurkan, vitlöken och tomaterna i oljan utan att ingredienserna får färg. Tillsätt tomatjuice, vatten och buljongtärning. Koka ihop 2-3 minuter. Tillsätt vinäger och låt sjuda i ca 10 minuter, smaksatt med salt och peppar. Tillsätt basilikan vid servering och slå upp soppan i skålar. Strö över osten och servera direkt.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer